hello
Intenset nyújtás gyakorlat

Zsírégető táplálékkiegészítők 2: Termogenikus zsírégetők

2017-12-03 Szentgyorgyi Romeo Diéta,Táplálékkiegészítő, 24 hozzászólás

Zsírégető termogenikus hatással. Egy újabb fogalom, amivel jó ha megismerkedsz. Mint mindennek, ennek is megvannak a szabályai, hogy használd, hogyan növeld vele a zsírégető edzés, a kondizás hatékonyságát.

Szeretném, ha tudnád, hogyan hat a szervezetedre, mert minél hatékonyabb valami, annál nagyobb kárt tud okozni, ha hülyén nyúlsz hozzá.

Ez fokozottan igaz a termogenikus zsírégető táplálékkiegészítő alkalmazására. Az ismert pozitív hatásai – anyagcsere gyorsítás, zsírégetés, mentális és fizikális felpörgetés – épp elég muníciót adott neki, hogy hype-ot generáljon. Amikor piacra kerültek ezek a szerek, tele volt velük minden, úgy reklámozták, mint csodaszert, ami pillantok alatt megoldja a hosszú évek alatt felszedett zsírpárnák problémáját. És az emberek akarnak hinni azoknak a reklámszövegeknek, amik azt állítják, amit hallani szeretne. Most komolyan, ha valaki azt mondja: itt ez a pirula, kapd be és reggel fitten és izmosan ébredsz, nem próbálnád ki? Ha azt hallanád, hogy minek az önmegtartóztató diéta, zsírégető edzés, amikor itt a csodaszer nem vennél? De legalább gondolkoznál el rajta? Hisz egyszer már végre neked is lehet szerencséd az életben, és megúszhatnád azt a rengeteg munkát és fáradságot.

Hát, a rossz hír, hogy ez se a csodapirula.

A jó, hogy csoda hatékony, ha tudod, mire és hogyan alkalmazd.

Úgyhogy először is tisztázzuk az alapokat.

Mi is az a termogenikus zsírégető?

Az elnevezés a legelső generációs termékből származik. Ezek hatóanyagai között volt jó pár ami „termogén” azaz testhőmérséklet-emelő tulajdonságokkal rendelkezett. Ilyen volt pl a yohimbe, ami más vegyületekkel, például a koffeinnel képes arra, hogy a test üzemi hőmérsékletét egy picit megemelje. Úgy gondolkoztak, hogy a zsírok „égetése”, azaz az oxidatív folyamatok szeretik a kicsit emeltebb hőmérsékletet, és gyakorlatilag ezt szerették volna a termogenikus zsírégető anyagokkal elősegíteni. Elég kíméletlen módszer, nem csoda, hogy hamar túlléptek rajta a kutató fejlesztők.

A mostani formulák kevésbé rendelkeznek testhőmérséklet-emelő hatással, de a név megmaradt. Olyan hatóanyagok vannak benne amik jóval kíméletesebbek. A mai, modern termékek esetén ez az elnevezés az anyagcsere-fokozó hatást érzékelteti.
Ez a hatás, ami a szervezetet fokozott energia felhasználásra sarkalja, ugyanúgy működik, mint egy zsírégető edzés. A felpörgött anyagcsere működést tartja fent a tovább, így elősegíti a zsírbontást akkor is, amikor nem végzel edzést. Nagyon hatékonyan segít az alakformálásban egy jól összerakott diéta, zsírégető edzés tökéletes és nélülözhetetlen kiegészítője.

Miből készül a termogenikus zsírégető?

Többféle alapanyagot tartalmaznak, ezek közös hatása, hogy stimulálóként működnek. A legjobb alapanyagok között vannnak a koffein különböző formái, a koladió, keserű narancs kivonat, zöld tea, fekete bors, inulin, vagy niacint tartalmazó vegyületek.
Ezek közös vonása, hogy a dopamin, noradreanalin kiválasztása fokozódik, ami megnyilvánul a következő tünetekben:
 fokozott mozgékonyság, éberség,
 élénkség,
 nagyobb teherbírás
 jó hangulat, eufória.

Tisztára úgy hangzik, mint a lottó ötös, csak az a baj, hogy – főleg az erre érzékenyebbeknél – figyelni kell nagyon, nehogy mellékhatások is fellépjenek. Ilyenek lehetnek mint a szapora pulzus, álmatlanság: mintha bedobtál volna 3-4 kávét gyors egymásutánban.

Mik a legjobb termogenikus zsírégető alapanyagok?

Azok az anyagok, amik a központi idegrendszert stimulálják, mind szóba jöhetnek. Azt tudni kell a termogenikus zsírégető kapszulákról, hogy gyártóktól függően különböző hatóanyagok kombinációja, amik egymás működését segítik, kiegészítik. A leginkább használt alapanyagok:

Kóladió:
Trópusi, örökzöld fa a Cola vera és a Cola acuminata, a termése pedig a kóladió. A koffeinen kívül számos más anyagot, csersavakat tartalmaz, amik módosítják a koffein hatását, így nem lehet teljesen leegyszerűsíteni egy szimpla koffein alternatívára.

Keserűnarancs:
Az anyagcserét serkenti a központi idegrendszer izgatása nélkül. Akármennyire elcsépelten hangzik, tradicionális kínai gyógynövény. (Tudom, már ezt írják mindenre, de ez esetben igaz is )

Niacin:
B3 vitamin, amely képes a hormonrendszerre hatni, az inzulin, kortizol, nemi hormonok termelését segíti elő. Jó hatással van az agy működésére, enyhítheti a fejfájást, depressziót.

Zöld tea kivonat
Antioxidáns és kávé helyettesítő koffein tartalma nagyon népszerűvé tette ezt a növényt, és tényleg jó hatású a szívre és a keringési rendszerre, zsírégető hatással is rendelkezik.

Inulin
A fura nevű vegyület egy úgynevezett prebiotikum, ami azt jelenti, hogy sem a szájban, sem a vékonybélben működő enzimek nem tudnak vele mit kezdeni, változatlanul és emésztetlenül jut el a vastagbélig. Ott a természetesen jelen levő hasznos baktériumok szaporodását elősegíti, így járul hozzá az egészséges emésztéshez.
Nagyon fontos tulajdonsága számunkra hogy természetes cukorpótló: vagyis energia szolgáltató, de nem szükséges hozzá inzulin. Vízben oldódó növényi rost, nagyon jó élettani hatású, azonban természetesen olyan növényekben fordul csak elő, amit nem kimondottan vagy nem nagy mennyiségben fogyasztunk manapság: csicsóka, gyermekláncfű, fokhagyma, vöröshagyma, agave.

Fekete bors
A jól ismert fűszernövény hatóanyaga, a piperin emésztés javító, élénkítő, vizelet- és szél hajtó hatással rendelkezik. A sejtek zsírtároló kapacitását csökkenti, gátolja a zsír beépülését. A vérkeringés felpezsdítésével a sejtek oxigén ellátottságát növeli és az izom épülést serkenti.

Intenset edzés start program

Hogyan fejti ki a hatását a termogenikus zsírégető?

A felsorolt különféle hatóanyagok bár különbözőek kémiailag és élettanilag is, egy tulajdonságuk azonban egyforma: a noradrenalin és a dopamin kiválasztását fokozzák az agyban. Ezt megint csak a bioszfaktosok nyessék be, mert a lényeg, hogy ezeknek az ingerület-átvivő anyagoknak a hatására emelkedik a pulzus, glükóz szabadul fel az izmokból, emelkedik a vércukorszint, még a hangulatunkon is megérezzük: felpezsdültnek, lendületesnek, energetikusnak érezzük magunkat. Tiszta bónusz, hisz ha alacsony kalóriatartalmú diétán van valaki, akkor elég enerváltnak érezheti magát és valószínűleg nem nagy kedvvel lengeti a súlyzókat, egy zsírégető edzés gondolatától is elfárad, de ezek a hatóanyagok képesek turbó fokozatra kapcsolni a szervezet működését, sőt némi lelkesedést is fogsz érezni még a terem láttán is. 🙂

Mikor szedd a termogenikus zsírégetőt?

Amit eddig elmondtam, az alapján úgy tűnik, itt a mennyország, csapjunk be ebből a tabiból pár marokkal, és minden jó lesz. De azt is nagyon remélem, hogy az elmondottak alapján világos, hogy ésszel kell alkalmazni ezt is.

Amit mindenképp jegyezz meg, az az, hogy fokozza a test energiafelhasználását.
Egy zsírégető edzés ugyanezt teszi, vagyis semmi értelme annak, hogy edzés előtt alkalmazd, mert ugyanazt a hatást éred el mindkét módszerrel. És hiába tűnik logikusnak, hogy akkor szuper, legalább ráerősítek a zsírégető edzés hatásaira, a helyzet az, hogy ezzel csak feleslegesen terheled és stresszeled az edzés miatt amúgy is terhelés alatt álló szervezetedet. A pulzus és a vérnyomás emelkedése nem olyan folyamat, amivel megéri szórakozni meg kockáztatni. Aranyszabály: edzés előtt SOHA!!

Koffeintartalmuk miatt odafigyelést igényelnek: a kávé, energiaital fogyasztást redukálnod kell. Ugyanígy összeadódik a hatásuk bármely edzés előtti energetizáló cuccal, úgyhogy még egy érv hogy ne használd edzés előtt.

Intenset diéta fogyókura fit női test

Oké, akkor hogyan használd?

Alapból reggel, felkelés után, akár éhgyomorra. De ha valamelyik adag a zsírégető edzés előtt lenne esedékes akkor azt az edzés után egy órával vedd be.
Az utolsó adagot legkésőbb délután vedd be, nehogy a koffein és a többi stimuláns tartalma miatt alvászavaraid legyenek.

90 napnál tovább egy fajta termogenikus zsírégetőt ne használj! Másfajtát használhatsz utána is, csak más összetevői legyenek.

És ne feledkezz meg a vízről, folyadékbevitelről! A koffein erős vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, ezt kompenzálnod kell. A diéta során amúgy is oda kell figyelned, hogy elég vizet igyál, semmiképp ne feledkezz el erről.

El kell hogy mondjam, ez az anyag gyakorlatilag a nagyágyú. Akkor nagyon hasznos, amikor a legjobb formádat akarod elérni. Abszolút aranyat ér a zsírégető edzés és a diéta mellett használva. Én is folyamatosan használom évek óta nagy sikerrel.

Intenset edzés a szabadban női edzés

Hogy ne használd a termogenikus zsírégetőt?

Ezt nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy mindenképp óvatosan, ésszel nyúlj hozzá.

Ne alkalmazd:
 koffeintartalmú egyéb étellel/itallal együtt (energetizáló, kávé, stb)
 edzés előtt
 stresszes helyzetben
 késő délután, este
 90 napnál tovább egy fajta termogenikus zsírégetőt.
 ha érzékeny vagy koffeinre, vagy bármely más hatóanyagára

Ez egy nagyon hatásos segédeszköz de ésszel használd!!!

Intenset fehérje por supreme whey protein

Ki nem szedhet termogenikus zsírégető tablettát?

Ne szedd, ha:

 szív vagy keringési problémád van,
 magas vérnyomásod van,
 álmatlanságban szenvedsz,
 stresszes életszakaszban vagy, munka, magánélet, bármi okán,
 terhes vagy,
 szoptatsz,
 az orvos nem javasolja.

Összefoglalva

A termogenikus zsírégető több, stimuláló hatású hatóanyagok kombinációja.
Nagyon hatékonyan működik, de az anyagcsere felpörgetésével, a testhőmérséklet emelésével komoly hatást gyakorol a szervezetre, ezért odafigyelve, és a hatás ismeretében kell alkalmazni.

Fő hatóanyaga általában a koffein vagy valamely koffein-analóg vegyület, vagy ezek kombinációja. Emellett több, termogenikus zsírégetést gyorsító, anyagcserét serkentő alapanyagot is tartalmaz.

Stimuláns hatása miatt az adagolásánál figyelni kell a napi átlagos koffeinbevitel csökkentésére, nem szabad alkalmazni edzés előtt vagy késő délután, este.
90 napnál tovább nem használható egyhuzamban egy fajta szer.

Semmiképp nem alkalmazható szívproblémák vagy magas vérnyomás esetén. Álmatlanság, terhesség, szoptatás szintén kizáró tényezők.

Jól alkalmazva fantasztikusan segít a nem mozduló kilók, zsírpárnák eltüntetésében. Kiváló segédeszköz ahhoz, hogy a legjobb formát érjük el. Élénkítő, stimuláló hatása nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is érezhető.

Nézd meg ezeket is:

Zsírégető táplálékkiegészítők 2: Termogenikus zsírégetők

 1. ritus szerint:

  szia az l-klarnitint es a bio cla lehet eggyutt szedni?
  es a cla-t mikor kell bevenni eves elott vagy utan?

  1. admin szerint:

   Szia! Lehet az L-karnitint és a CLA-t együtt szedni mert növelik a zsírégetés hatékonyságát és segíti a fogyást. Készült egy részletes facbook live a témában decemberben, amit a facbook oldalunkon visszanézhetsz.

 2. P.Sz.Orsi szerint:

  Szia!
  Cukorbetegség és magas vérnyomás mellet lehet szedni valamelyik szsírégetőt ?

  1. admin szerint:

   Szia! Igen lehet, de kérlek részletesen olvasd el a termékleírásokat (https://shop.intenset.hu/zsiregetok). Van olyan zsírégető ami koffeint tartalmaz, olyat nem javaslok neked.

 3. Cz. Gabi szerint:

  Szia,

  az L-karnitint, illetve táplálék kiegészítőket, zsírégetőket azokon a napokon is szedjem, amikor nem edzek?

  1. admin szerint:

   Az L-Carnitine-t edzés előtt kell szedni. A CLA-t és az Ultra RX-et mindennap szedheted.

 4. Éva szerint:

  kb 10 hónapja szedem a zöld kávé kapszulát és csak 2 kg-t fogytam,az normális? Edzeni nem tudok a térdem miatt, de odafigyelek mit eszek. Könnyű fizikai munkát végzek.

  1. admin szerint:

   Kedves Éva! Nem ismerjük az általad szedett zsírégető terméket és annak a pontos összetételét. Az Intenset CLA 500-at javaslom neked ha nem mozogsz.

 5. Nagy Gabi szerint:

  Szia, az ultra rx-et nem találom a shop-ban

  1. admin szerint:

   Szia! Az Ultra RX februárban lesz elérhető a webshopban.

 6. Enikő szerint:

  Szia!
  Az Internet program használ termogenikus zsírégetőt? Ha igen, akkor melyik terméketek az?

  1. admin szerint:

   Tavasszal érkezik a webshopba az Ultra RX3 ami kifejezetten termogenikus termék lesz

 7. Gizi szerint:

  Szia! A CLA és az Ultra RX Szedhető ugyanazon napokon?

  1. admin szerint:

   Lehet szedni. Az RX mellett koffein tartalmú italt ne fogyassz!!

 8. N.D. szerint:

  Szia. Napi 12 órát talpon vagyok és folyamatossan megyek (ilyen a munkám) mellette edzek amikor az időm engedi. Mit javasolnál melyik terméket szedjem?

  1. admin szerint:

   Pontosan mi a célod?

 9. Réka szerint:

  Sziasztok ! Magas vérnyomásom van , de gyógyszert szedek ra ( Nebibeta 5 mg ) . E mellett lehet – e szedni a cla 500 és az L carnitine-t . És ha igen akkor hogyan ? Előre is köszi a választ .

  1. admin szerint:

   Nem ismerjük az általad említett gyógyszert. Kérd ki a kezelő orvosod tanácsát!

 10. Fejesné Turucz Ildikó szerint:

  Sziasztok! Ingadozó vérnyomásra szedek gyógyszert. Kérdésem, hogy ez mellett a CLA 500 szedhető-e.

  1. admin szerint:

   Igen a CLA és az összes zsírégető termékünk használható magas várnyomás mellett.

 11. Vértné M. Orsolya szerint:

  Érdeklődnék, hogy az Ultra Rx miért nem találhat a shopban? Lehet, hogy csak rossz helyen keresem? Érdemes együtt szedni minden nap a CLA1000-rl?
  Köszönöm

  1. admin szerint:

   Kedves Orsi! Az ULTRA RX megszűnt. Helyette a Pyruvatot ajánljuk. A CLA1000-et lehet folyamatosan szedni

 12. Bogi szerint:

  Elhatároztam hogy fogyni szeretnék. Termogenetikus szert is használnék, melyek azok és mivel lehet kombinálni? L-thyroxin tablettára van hatással?

  1. admin szerint:

   Szia! Már nincsenek termogenikus zsírégetőnk. Helyette a Pyruvate 800, CLA 1000 és a HCA-t ajánlom neked. Az L-thyroxin-t nem ismerem.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük