Szentgyörgyi Rómeó vagyok, az Intenset alapítója

Szentgyörgyi Rómeó vagyok,  többszörös Európa- és Világbajnok verseny aerobikban. A pécsi Jannus Pannonius Egyetem testnevelés szakán végeztem, és azóta is folyamatosan képzem magam. TRX és kettlebell instruktor, TFTI aerobic oktató, IWI személyi edző végzettséggel is rendelkezem.

Nagyon szeretem a különféle vízi sportokat, evezést, búvárkodást, műugrást. Ezek közül is elvégeztem néhány edzőképzést, vizimentő és búvár vizsgával is rendelkezem. Szeretem a természetet, sokat vagyok a szabadban, fotózom is rengeteget. Különösen szeretem a történelem velünk maradt emlékeit, a kastélyokat, várakat. Szenvedélyem még a grafológia, nagyon érdekes, hogy mennyit elárul az emberekről az írásképük.

Elmúltam 40.

Ez pedig azért gondolom, hogy fontos, hogy tudd, mert nemcsak tanultam, hanem át is élem, hogy változik az ember teste az élete során. Azt szeretném, ha tudnád, hogy amit tanítok, abban nemcsak az iskolában bebiflázott tudás van, hanem személyes tapasztalat is. A magam példáján látom, hogy más életkorban más-más mozgásprogram, étkezés kell ahhoz, hogy az ember megőrizze a legjobb formáját, fitt és egészséges legyen. Nekem szerencsém van, hogy a mozgás a mai napig az életem része, de látom, hogy mi az, amin változtatni kell a 20 évvel ezelőtti életstílusomhoz képest ahhoz, hogy elégedett legyek a tükörképemmel.

Személyi edzőként rengeteg emberrel volt szerencsém dolgozni, sok ismert és népszerű művésszel, műsorvezetővel. Ügyfeleim között volt például Bockor Gábor, Friderikusz Sándor, Király Linda, Kárász Róbert, Andor  Éva, Kasza Gábor a Crystalból, Márai Erika, Nagy Sándor, Janza Kata. Folytathatnám a sort de felesleges, ebből is látható, hogy rengeteg különböző életkorú, testalkatú ember tisztelt meg a bizalmával, és ahogy ők nem egyformák, a céljaik is különböztek, akadt fogyni vágyó, vagy aki formásodni, erősödni akart. Mellettük sokakkal dolgoztam, akik talán nem voltak híresek, de az elhatározásuk, hogy lefogynak és fitté, egészségessé válnak, és vállalták az odáig vezető lemondásokkal és erőfeszítésekkel teli utat, igazi hősökké tette őket a szememben.

Az elmúlt 20 évnyi személyi edzői tapasztalatom és sikereim alapján döntöttem úgy, hogy azt a rendszert, amit kidolgoztam, és ami annyi embernek segített, itt is elérhetővé teszem. Azt szeretném, hogy aki nem engedheti meg magának, hogy személyi edzőhöz járjon, az is pozitívan változtathasson az életén, a kinézetén és az önképén. Nemcsak eszközöket adok a kezedbe, diétát és torna videókat, edzéstervet, hanem tudást is, hogy mi alapján válassz ételt, alapanyagot vagy hogyan sportolj, hogy igazán hatékony legyen.

Végzettségeim közt szerepel még egy nagyon fontos: a life coach is. Munkám során nemcsak emberekkel és testformákkal, túlsúllyal és lanyha izomzattal találkozom, hanem ezek mögött szinte mindig van valami lelki probléma, fel nem dolgozott stressz is. (És ez vezet a kényszer-evéshez például) Ördögi  kör ez: ha nem vagy elégedett magaddal, nem is gondolod, hogy jobbat érdemelsz. És itt jövök a képbe én, ha hagyod, hogy segítsek: nemcsak azt nézzük meg, hogyan jutottál idáig, hanem azt is, hogy miért akarsz változtatni. Segítek, hogy kapaszkodókat, motivációt találj; kidolgoztam egy rendszert, ami támogat, végig vezet az úton, és segít, hogy elérd a célod. Nem leszel egyedül, és minden kis sikerrel nőni fog az önbizalmad, ami egy sor pozitív visszacsatolást indít el, és a végén ott leszel te, aki örömmel néz a tükörbe, és onnan egy fitt, egészséges EMBER. önbizalomtól ragyogó szemű önmagad néz vissza.