Az Intenset az edzés, diéta vagy fogyókúra?


Röviden: az Intenset  egy komplex edzés, diéta és motiváció rendszere, amely saját testsúlyos gyakorlatokra, és egy könnyen követhető, alacsony szénhidrát, magas fehérjetartalmú diétára épül, hogy rövid idő alatt segítsen elérni a legjobb formád.

Ugyanakkor nem csak erről szól. Benne van 20 év személyi edzői munkám, 4 év egyetemi képzés, 6 világbajnoki cím és a sportkarrierem  minden tapasztalata. 10 év csúcsteljesítményre való versenyzői felkészülés, a nemzetközi élsportban eltöltött idő minden rutinja és szakismerete.

Szentgyörgyi Romeo Intenset alapító

Ez alapján fejlesztettem ki a saját módszeremet, az INTENSET-et, ami nekem segített, tehát gondolhatod, hogy neked is fog.

Az Intenset egy olyan edzés és táplálkozási rendszer, ami keretet ad az erőfeszítéseknek, végig kísér az úton, támogat, amikor szükséges. Az Intenset egy közösség, ahol végre nem egyedül szenvedsz esténként, hanem lesz, akivel megoszthatod a fejlődést, akikkel motiválhatjátok egymást.

Kiknek ajánlom az Intensetet?

14 éves kor fölött bárkinek, férfiaknak és nőknek is. Mivel úgy építettem fel a gyakorlatok sorrendjét, hogy akár 0 fittségi szintről is elkezdhető, és fokozatosan építjük fel az erőt, rugalmasságot, kitartást.

Ha az orvos nem tiltja, nőknek akár szülés után 6-8 héttel is elkezdhető a program, segít, hogy mihamarabb visszanyerd az alakod, vagy még csinosabb legyél, mint szülés előtt voltál.

Intenset női plank

A blogban és az Intenset facebook-csoportomban  (facebook.com/intenset) mindig találsz tanácsokat, hogy miként csináld, ha még nem megy a teljes, szabályos gyakorlat, és vannak tippek hogyan nehezítheted, ha túlságosan könnyűnek találod, és több kihívást szeretnél.

Miért vágj bele?

Mert jól kinézni jó. Mert az önbizalom akkor is látszik, ha nagykabátot hordasz. Mert jó dolog szexinek és csinosnak lenni. Mert jó, ha nem dörzsölődnek össze és izzadnak a combjaid nyáron, ha felvehetsz egy sortot vagy egy ujjatlan pólót vagy toppot. És igen, az örökbecsű égve hagyható villany a hálószobában.

De még ennél is jobb az a tartás és önbizalom, amit az ad, hogy végigcsinálsz egy diétát, kinyomod az utolsó fekvőtámaszt akkor is, ha égnek az izmaid. Hogy te tudod magadról, hogy képes vagy rá. Nem kell, hogy más ápolgassa az önbizalmad: pontosan tudod, hogy abba a ritka embertípusba tartozol, aki amit elhatározott, azt nem adja fel.

Az egész életünk kihívások, erőfeszítések sora. Mindegy, hogy a 13 kilós gyereket cipeled a harmadikra, hogy a hétvégi bevásárlás 20 kilós szatyrait kell hazavonszolnod, vagy amikor ezeknél sokkal nagyobb lelkierő kell, ébren maradni éjszakánként valaki mellett vagy kitartani a végsőkig és azon túl is. Ugyanaz az elhatározás az alapja mindegyiknek, amikor egyszerűen csak összeszorítod a fogad, és csinálod.

Intenset zsírégetés

Ha kényelmetlen, ha fáj, akkor is.

Edzd és erősítsd a tested mellett a lelkedet, az akaraterődet is, mert mindegyiknek nagy hasznát látod.

Hidd el, én tudom, milyen izomlázzal felkelni, fáradtan, félholtan edzeni, lemondani moziról, buliról, pizzáról. De azt is tudom, milyen világbajnokként a dobogó legfelső fokán állni!

Miért jó az Intenset edzés program?

Mert egy komplett rendszert építettem fel, ahol a célt maximálisan támogató otthoni edzésterv és a legjobb zsírégető diéta segít, hogy a leghamarabb érd el a legjobb formád.

Mert tudom, hogy az időből van a legkevesebb mindenkinek. Annyi minden igényel az életünkben időt és figyelmet, hogy a testedzésre alig marad, és ha mégis, nem tudod, hol és hogyan is kezdd.

Ezen szeretnék segíteni. Az edzés otthon a legkényelmesebb, megtakarítod az utazással eltöltött időt. Ha végre nekidurálod magad, gyorsan leteríted a szőnyeget a nappaliban, és lenyomod a napi penzumot.

Intenset nyújtás gyakorlat

Nagyon fontos – talán a legfontosabb – a rendszeremben a mozgás intenzitása. Magyarul fárasztó, de irgalmatlanul!

Kocsonya vagy a végére, remegő lábú.

Ez neked azért jó, mert rövidebb idő alatt tudsz elvégezni egy nagyon hatékony zsírégető edzést, de az ára, hogy nagyon el fogsz fáradni, és nagy lesz a kísértés, hogy feladd. Ne tedd! A feladás a lúzerek sportja.

Utáltam az edzés minden percét, de azt mondtam magamnak: Ne hagyd abba! Most szenvedj, és az életed hátralévő részét töltsd el bajnokként!”

Muhammad Ali Intenset

Muhammad Ali

Napi 30-35 percet szeretném ha rá tudnál szánni magadra és erre az intenzív edzésre 4 napot egy héten. 4+1 edzésnappal dolgozunk, ahol a 4 nap a fix edzésterved szerinti tornagyakorlatok sora.

A +1 edzés pedig a hétvégén szabadon választott legalább 30 perces kardió edzés, például futás, bicajozás. Ha tél van, akkor fogd a párod, vagy a gyerekeket, vagy az egész családot, menjetek síelni, vagy uszodába, tavasszal futni, túrázni vagy bringázni.

Nyáron ússzatok, evezzetek, ami elérhető és élvezetes. És a végén csapj hozzá egy 5 perces hasblokkot és megvolt a zsírégető edzés, és fogadok, hogy a srácok is jól érezték magukat.

Intenset futás 4 plusz 1 nap

Tudom, hogy nehéz időt szakítani  magadra és a sportra a feladatok, a munka és a család mellett, ezért a hétvégi edzés nyugodtan lehet családi program.

Mozduljatok ki, töltsetek együtt időt sportolással. Mindannyiótoknak hasznára válik. (Csak hogy ne legyen félreértés, a szexet nem számítjuk bele az edzésprogramba! Az ott elégetett kalóriamennyiség-bónusz, hajrá és élvezd, de nem jár érte croissant 🙂 )

Hol végezd az Intenset gyakorlatokat?

Otthon. Ennyire egyszerű. Nincsenek gépek, nagy súlyok, speciális eszközök, amiket használnod kellene. A saját testsúlyos intervallum edzés ezért fantasztikus, mert gyakorlatilag akárhol, ahol van pár négyzetméter szabad terület, ott elvégezhető.

A szobádban, a nappaliban, vagy akár lemehetsz az edzőterembe is, ott is csinálhatod. Ha jobb az idő, a parkban, játszótéren, ha nyaralni mész, a tengerparton a homokban.

Intenset edzés a szabadban női edzés

A saját testsúlyos edzés remek módszer, a megfelelő módon alkalmazva erősít, átalakít  és szálkásít. Az alapprogramban csak ezt használjuk, nyugodtan elhiheted, hogy nem a súlyok nagysága számít, hanem a megfelelően kivitelezett mozdulat.

Gondolj csak egy hatha-jógira: milyen csodálatos, finoman kidolgozott izomzattal rendelkezik, és a jógában senki nem lóbál súlyzókat.

Vannak speciális helyzetek, ahol a célt hamarabb eléred, ha súlyokat használsz, például a fenékprogramban, ahol az izomépítés az elsődleges, ha az izom térfogatát és tömegét is komolyan emelni akarjuk, akkor a súlyok használata fontos. De itt, az egész testet edző, főképp fogyasztó és zsírégető alapprogramban a saját súllyal való edzéseket használjuk.

Jó pár saját testsúlyos edzésprogram létezik, ha körülnézel, street workout, fegyencedzés stb. Kérdezheted, hogy ehhez képest miben más és új az én programom?

Abban, hogy a leghatékonyabb gyakorlatokat válogattam össze, és ezekből állítottam össze az edzéstervet. Igen ám, de ezeknek a sorrendje is nagyon fontos, ez adja az edzés hatékonyságát, intenzitását.

Intenset Szentgyörgyi Romeo

Ehhez kell a személyi edző tudása.

Nemcsak egy gyakorlatsor, amit kapsz, hanem egy olyan otthoni edzésterv, amit két hetente megváltoztatok, hogy folyamatosan fejlődj. Az Intenset edzéstervet kéthetente emailben küldöm el neked ingyen! Baromi intenzív, hogy az anyagcseréd ne csak az edzés alatt, hanem utána még majd’ 24 óráig zsírégető üzemmódban maradjon. Hogy emellé egy kiegyensúlyozott, erre a terhelésre optimalizált diétát kapsz. Ingyen.

Hogyan kezdheted el?

Az általam kidolgozott Intenset edzésterv ingyenes, semmi mást nem kell tenned, mint  beírni az e-mail címedet, nevedet és elküldöm e-mailen keresztül az első edzéstervet. 

Azért, hogy a fejlődésed töretlen maradjon, és az izmaid ne szokták meg a terhelést, ezért kéthetente változik az edzésterv. Ez kell ahhoz, hogy az izmokat többféle inger érje és folyamatos fejlődésre ösztönözd őket. Ezért az Intenset alapprogram 6*2 hetes ciklusokból áll, és 3 hónapig tart.

A folyamatosan nehezedő gyakorlatok, az intervallum edzés mindig kihívást jelentenek, hiszen mire megszokja a szervezeted, és könnyen el tudod végezni őket, addigra változtatok rajta annyit, hogy újra keményen dolgoznod kelljen. A változatos inger nélkül az izomzat fejlődése, és a fogyás is leáll, ezt pedig szeretnénk elkerülni.

Intenset otthoni edzés hasizom kockahas

A folyamatos nehezítés azért került bele a programba, hogy akár teljesen punnyadt, fotel-harcos állapotból is el lehessen kezdeni, és sikeresen végighaladni rajta. Aki pedig  valamennyire fitt, az is nyugodtan elkezdheti.

Az Intenset táplálkozási rendszer – avagy lánykori nevén a diéta.
Amit általánosságban tudnod kell az INTENSET diétáról, hogy napi 1600 kalória, 145 g  szénhidrát és 175 g protein a lányok, és 1800 kalória, 160 g szénhidrát és 190 g fehérje a fiúk részére.

Intenset diéta fogyókura

Az INTENSET diéta egy variálható magas fehérje és  alacsony szénhidrát alapú diéta, amit az INTENSET edzéshez alkottunk meg.

És hogy miért az Intenset diéta?

Mert kapsz egy kéthetes reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora listát, eddig ez nem új.

A trükk, hogy ezek az étkezések nyugodtan felcserélhetők, azt a reggelit választod ki a listából, amelyik szimpatikus vagy amelyiket szereted. Ehhez bármelyik tízórai, ebéd passzol, úgy rakod össze őket, ahogy neked tetszik, mégsem fogsz kicsúszni a kalória maximumból.

Nem kell olyan ételeken hervadoznod, amiket nem szeretsz, nem tudsz lenyomni a torkodon, vagy allergiás vagy rá.

Intenset diéta fogyókura

Apropó, allergia: Nagyon komolyan dolgozom a dietetikusok segítségével speciális diétákon.

Visszatérve a diétára,  nézd át, válogasd ki, amelyikkel el tudsz indulni, variáld össze őket kedved szerint. Csinálhatod azt is, hogy dupla adagot készítesz egyik-másik ételből és egymás után két nap ugyanaz a vacsora: semmi bajod nem lesz, működik a rendszer így is, és időt spórolsz magadnak. Ha persze tudod, a változatosság miatt érdemes minél többféle kaját  kipróbálnod és elkészítened.

A lényeg, hogy a megfelelő mennyiségű fehérjét és tápanyagot bevigyük, de a kalóriamennyiséget a megadott szinten tartsuk. Így beindul a fogyás, zsírégetés, de nem okozol a szervezetednek semmilyen kárt, abszolút vagy relatív tápanyaghiányt.

Vásárold be az alapanyagokat előre, hogy hét  közben már ezzel ne kelljen bajlódnod, és hajrá!

Te és az Intenset edzés

Mindannyian különbözőek vagyunk, de mind el tudjuk érni a számunkra legideálisabb, legjobb formát.

Intenset fenékformálás

Igen, a magazinok tökéletes modelljei photoshop termékek, de ezek a lányok, fiúk élőben is remekül néznek ki, hivatásszerűen edzenek, és profi szakemberek felügyelik a táplálkozásukat. Könnyű nekik, mondhatod, ez a dolguk napi 8 órában, nem a meló, család, hétköznapok.

A helyzet az, hogy tényleg nem jó, ha hozzájuk hasonlítod magad. De ez nem kifogás arra, hogy miért nem hozod ki magadból a legjobbat. Ne olyan akarj lenni, mint a tündöklő címlaplányok, hanem akard a saját legjobb verziódat.

Azt a verziódat, amelyik elégedetten néz a tükörbe, meztelenül is.

Amelyik büszkén visel rövid szoknyát vagy feszes pólót.

Amelyik az évek múlásával nem elveszti, hanem ellenkezőleg, fejleszti a fizikai képességeit.

Amelyik kifulladás nélkül rohangál vagy bringázik a srácokkal, nem a padon hápog levegőért.

Amelyik tartalmas életet él, és nem rabja a cukornak és a saját lustaságának. Én segítek, és amit itt megtalálsz, a zsírégető edzésterv, a hozzáillő diéta, támogatás, motiválás és közösség.

Amit neked kell hozzáraknod: az elhatározás, akaraterő és a napi fél óra.

Szerintem nem hangzik rosszul. 🙂 Belevágsz?

Intenset Szentgyörgyi Romeo

 


60 comments On Az Intenset az edzés, diéta vagy fogyókúra?

 • Én is ehhez a programhoz szeretnék tartozni!

 • Én is szeretném a programot elkezdeni. köszi.

 • Elkezdeném.

 • nagyon szeretném kipróbálni ezt a programot csak az nem világos,hogy a nevem és nemem alapján honnan tudjátok,hogy én ,mit bírok ,vagyis a testalkatom alapján nekem mi való,mert erről nincs infó.Köszönöm ha válaszoltok Gál Ildikó.

  • Szia Ildi! Az Intenset Start program az alapoktól indul és fokozatosan esősödik.

  • Szia Ildi, Az Intenset start program, úgy van felépítve, hogy teljesen edzetlen állapotban is el lehet kezdeni. Az Intenset diétás étrend 1800 kcal, 1600 kcal, és 1450 kcal változatban érhető el. Mi a célod az intensettel, mert a kérdésedből nem derül ki számomra. Alakformálás, fogyókúra vagy esetleg erősödés?

 • Nem tudok feliratkozni,pedig már többször próbáltam és szeretnék.

  • Szia Andi! Sikerült és látom is. Keress rá az Intenset szóra a gmail-ben, ha nincs ott akkor a spamben nézd meg! Ha ott sincs akkor írj nekünk ismét.

  • Szia Andi!
   Újra elindítottam neked a programot! Ha nem kapnád meg, akkor nézd meg a spamben!

 • Lusta disznó vagyok, munkaidőben napi 10-15 km a gyalogtúrám, de ehhez már hozzászokott a szervezetem. Nem is vagyok már fiatal, és van egy kis inzulin rezisztenciám,( behatárolt szénhidrát mennyiséggel,) aminek viszont jót tenne egy egészen másfajta mozgás. Ha lehet itthon … Hány éves korig ajánlott? 🙂 Köszönöm a választ

 • Egyszerűen imádom az egészet! Azt sajnálom, hogy nem egy évvel korábban találkoztam Veletek, akkor már csak az izmosodás, formálódás, és megőrzés lenne a porondon. De nem kesergek, jobb később, mint soha 😀 Start 2. hetében járok, egyszerűen mindent szeretek benne. Apropó… lesz fenékformáló program? 😀
  Nekem az nagyon kellene pár hónap múlva, mert szerintem egy év mire valamennyire felépítem a lapos fenekemet kicsit gömbölydedre 😀
  Nagyon hálás vagyok Neked, a csapatodnak, eddig ez a legjobb program amivel valaha is találkoztam.
  Ölelés Nektek 🙂

  • Szia Syl,
   Köszönöm és örülök, hogy elégedett vagy velünk! Lesz fenék program, ami kiegészít az Intenset start programot.

 • Szia! Èn, most csatlakoztam…..melyik fehérje shake-et ajánlanád? Köszönöm!

  • Szia Livi! Rövidesen lesz Intenset fehérje shake a webshopunkban. Várhatóan február végén nyitunk. Addig is 78%-os whey protein koncentrátumot javaslok neked.

 • Szia! Elkezdeném 🙂

 • Tudnál nekem tanácsot adni, hogy az, aki nem tudja kimérni a mennyiségeket hogy tudja tartani a diétát?

  • Szia! Mérés nélkül nem fog menni. Háromezer forintér már nagyon jó mérleget lehet venni. Fektess be magadba és a diétádba!

   • Félreérthető voltam. Nem a mérleggel volt a gond hanem hogy egy szállodai svédasztalnál nem igazán tudsz méregetni evés előtt. De nemsokára otthon leszek és kipróbálom a diétát is. A tornát csinálom a 7. hétnél tartok és imádom. A célom formálódás “csak”. 🙂

 • Szia!Az etelek kozul valszthatunk es ehetjuk azt mindig?(peldaul ha en reggelire a szendvicset valasztom ehetem minden reggelire azt a dieta alatt?).

 • Szia!
  Szeretném elkezdeni a programot, már jelentkeztem és megkaptam mindent hozzá. Viszont van kérdésem. 53 éves vagyok, 168 cm és 52-53 kg, szóval nem mondhatom, hogy túlsúlyos lennék. A célom elsősorban az alakmegőrzés/javítás, állóképesség javítás, erősödés, ha azt még lehet az én koromban. Napi szinten pilatesezem 2017 augusztusa óta, valamint 2016 tavasza óta futni is járok heti 1-2 alkalommal, alkalmanként minimum 5 km-t. Ezek mellett kezdeném el a programot.
  A kérdésem, hogy gond-e, ha a diétát én nem tartom, mert félő, hogy nagyon le fogok fogyni és így sem vagyok túl vastag :-). Tetszenek amúgy a felsorolt ételek, biztosan fogok is belőle csemegézni, de ha én az egészet betartom ennyi mozgás mellett, akkor tuti csont és bőr leszek…
  Mi a véleményed erről?

  • Amennyiben elégedett vagy az alakoddal, akkor nem kell a diétát tartanod. Azonban ne felejtsd el, hogy az Intenset diéta segít az alakodat optimalizálni és az izomzatot megőrizni a megfelelő fehérje és szénhidrát bevitellel. Az intenset diéta kifejezetten sportoláshoz lett kifejlesztve és segít megőrizni az izomzatodat.

 • Sziasztok! Szeretnék csatlakozni a programhoz, de nem kaptam meg a mailt-t, miután feliratkoztam. Kérlek segítsetek!

  Köszönöm:

  Anita

 • Szia.A tornagyakorlatok végezhetőek (szülés után visszamaradt) szétnyílt hasizommal?A hasprésről tudom hogy nem végezhető. És a többi? Köszi

 • Szeretném elkezdeni a programot de nem kaptam e-mail címre semmit 🙁

 • Szép napot! Szeretném kipróbálni a programot. A lehetőséget előre is köszönöm.

 • Sziasztok,
  már egyszer elkezdtem de a torna nem ment, 110 kg vagyok és nagyon fájt utána minden porcikám. Tanácstalan voltam, hogy csak nekem nem ment vagy 100 kg felett esetleg más gyakorlatokat kéne csinálni. Nagyon szeretnék tornázni de még nem tudtam végig csinálni egyszersem. Mit tanácsoltok?
  Köszönöm

  • Kedves Ildi! Azt javaslom, hogy ne add fel és folytasd az Intenset programot. Az Intenset táplálékkiegészítők támogatják a fogyásodat és az átalakulásodat.

 • Sziasztok!
  A kérdésem az lenne,hogy a fehérjét ki lehet hagyni a programban az étkezésekből,vagy nagyon fontos?

  Köszi!

 • Sziasztok! Elkezdeném a programot,húst nem fogyasztok.Erre az esetre van megoldásotok/étrendetek? Köszönöm.

 • Üdv.
  2 napja rá vettem magam a gyakorlatok elvégzésére. Első nap meghaltam kicsit. Nem gondoltam, hogy ilyen gyenge vagyok. 2. nap éreztem, hogy jééé nekem is van hasizmom. Ma már könyebbnek tünt a gyakorlatsor. Kezdek kedvet kapni.

 • Sziasztok!

  Én várom a vegán változatot 🙂

  • Szia Györgyi! Az Intenset vegetáriánus diétás étrend már elérhető. Vegán egyenlőre nincs tervben.

 • Sziasztok!
  62 éves 100 kg-os pajzsmirigy alulműködős vagyok. A betegségem miatt folyamatosan nő a testsúlyom a lelassult anyagcsere miatt. Szerintetek remélhetek eredményt ha belefogok a diétába és az edzésbe? Éva

  • A pajzsmirigy alulműködés nehezebb ügy fogyás szempontjából. A jó hír az, hogy a fogyás elérhető az Intensettel PM alulmüködés esetében, csak a folyamat lesz hosszabb. Kitartást kívánok neked!

 • Sziasztok!

  Van GM menü is? Mert a torna egy dolog, de a táplálkozás fontosabb a fogyáshoz.
  Köszönöm a választ, Andi

 • Szia!

  Én már feliratkoztam, tavaly szeptemberben és hamarosan belevágnék, lementettem az edzésprogramot viszont a start 5-6 hetét nem kaptam meg emailben. Kérhetem, hogy újra küldjétek el vagy honnan tudnám letölteni?
  Köszönettel: Kriszti

 • Sziasztok!
  Én most fogok belevágni és szeretném megkérdezni, hogy olyan étrend is lesz-e, amit tejfehérje allergiások tudnak tartani? Tudom, hogy fontos a fehérje, de ha nem ehetem illetve ihatom, akkor sajnos a diétátokat sem tudom tartani. Előre is köszönöm!

 • Szeretném újból elkezdeni a programot, már regisztrált vagyok, hogy tudok újból csatlakozni?

 • Nem találom a diétás étrendet..nincs a promóciókban sem..Kérem szépen elküldeni! köszönöm

 • Izületi problémák + gerincferdülés esetén ajánljátok a programot 50+–osoknak?

  • Mielőtt belevágsz, mutasd meg az orvosodnak a gyakorlatokat és kérd ki az Ő véleményét. Ebben az esetben az Ő iránymutatása a mérvadó.

Szólj hozzá:

Az email címedet nem tesszük nyilvánossá