A sikernaptár a legjobb segítség az edzés és a diéta betartásában!

2017-03-30 Szentgyorgyi Romeo Diéta,Edzés, 15 hozzászólás

A sikernaptárat neked készítettem, hogy pontosan tudd követni a fejlődésedet, lásd, hogyan haladsz a kitűzött céljaid felé.

Beszéltünk már arról, hogyan vágj bele az életmód-változtatásba, hogy meg kell tervezni az egész folyamatot, ki kell tűznöd a mérföldköveket. A sikernaptár azért készült, hogy szuperfókuszálva lásd, a fejlődésed és fogyásod hogyan követi a mérföldköveket. Segít abban is, ha elakadsz, akkor tudd, hol a hiba.

Nyomtasd ki és rakd ki a hűtöszekrény ajtajára vagy egy mappába, mert a program kezdő napjától egy pontrendszer segítségével tudod követni a fejlődésedet.

Elmagyarázom, hogyan használd az Intenset sikernaptárat.

Amint látod, a sikernaptárad napi bontásban tartalmazza, hogy hogyan tudtad tartani a diéta- és edzéstervet. Egy-egy naptárlap 2 hétre vonatkozik, szépen tudod követni a fejlődésedet, és azt is látni fogod, ha nem úgy alakulnak a dolgok, hogy hol kell javítani.

Az első dolgod, hogy a program kezdetén beírod a súlyodat, ahol a nyíl mutatja.


Ez a kiindulás, innen kezded a Start programodat.

Beszéltünk róla, hogy a mérföldkövek kitűzése mennyire fontos abban, hogy tartani tudd a programot és elérd a célodat. Azt is mondtam, hogy érdemes egyszer méredzkedni egy héten, ne nyúzd a mérleget naponta, mert ahogy zsírt vesztesz, de izmot nyersz, ami jóval nehezebb mint a háj, nem fog olyan ütemben csökkenni a súlyod, ahogy formásodsz és javul az alakod.

Ne csak a kilókban mérd a fejlődést hanem a tükörben is. Az egyszerűség kedvéért tételezzük fel, hogy hétfőn kezded a programot, de ha nem, akkor kezd azon a napon, amelyiken tudod, és úgy töltsd ki a naptárat.

Étkezési Pontszámok 

Az Intenset diétádban napi 5 étkezés van, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora.

A naptáradban minden nap az étkezéseket 5 kis négyzet jelöli.

A módszer egyszerű: ha betartottad aznapra a diétából választott reggelit, tízórait stb., kipipálod, vagy írsz egy 1-est a megfelelő kis kockába. Amelyik étkezés rendben volt: pipa, amelyik nem, mert elgyengültél, kihagytad vagy benyomtál helyette egy muffint, az pedig üresen marad, vagy egy x-szel jelzed, hogy nem diétás étkezés volt.

Ugyanígy egy kocka hely van az edzésnek is: ha az aznapi edzésedet letudtad, pipálhatod, ha nem, x jár érte.

Edzés és étkezés összpontszám egy napra

A nap végére van egy kis táblázatod, jó esetben 6 db pipa van benne, kevésbé optimálisban mondjuk 3 pipa.

A napi összpontszámod elég egyszerűen ezek összege: maximum 6, minimum 0. (Mondjuk ez esetben ne pazarold a papírt, nyugodtan hagyd az egészet a francba, ha ennyit nem vagy képes megtenni magadért, akkor nem a jó blogot olvasod.

Heti testsúlymérés

A heti egyszeri testsúlymérésre én a keddi napot javaslom. Minden héten kedden mérd meg magad, és írd az eredményt ide:

Heti összesítés avagy az igazság pillanata

A heti összpontszámod ugyanúgy jön ki, mint ahogy a napit kiszámoltad: egyszerűen add össze minden betartott étkezésed, és elvégzett edzésed. Ez maximum 35 pontot jelent egy héten az étkezésből és 5 pontot az edzésből. Ha mind megvan akkor 40 pontod van, akkor látod, hogy jó úton haladsz. A 40 pont a maximum és ezt kell elérd!

De ha az étkezésnél a 35 pontból csak mondjuk 16 vagy 20 sikerült, akkor láthatod, hogy hol csúsztál meg és mit nem tartottál be. Ugyanígy ha az edzéspontjaid az 5 helyett csak 3, akkor tudod, hogy jobban kell figyelned ott.

Eredmény két hét után

Két hét letelte után a mért súlyodat írd be oda, ahova a nyíl mutatja. Láthatod, hogy haladtál az elmúlt két hétben, és ha nem jól, azt is láthatod a pontjaidból, hogy miért nem.

A naptárad a legjobb barátod kell hogy legyen a program során. Ne linkeskedd el, töltsd ki folyamatosan és figyelj, hogy ne térj el.

Segít hogy lásd mit hibázol, de a jó érzés, az elégedettség, amikor látod, hogy tartod a programot és minden nappal közelebb kerülsz a célodhoz, megfizethetetlen. 🙂

Nézd meg ezeket is:

A sikernaptár a legjobb segítség az edzés és a diéta betartásában!

 1. Schuszter Ildikó szerint:

  Kedves Rómeó!

  Azt az elég lényeges információt nem találtam meg az oldalon és a kiküldött edzésprogramban sem, hogy heti hányszor, milyen elosztásban kellene ezt a programot végezni.

  Üdvözlettel
  Ildikó

  1. admin szerint:

   Heti 4 intenset hiit edzés és 1 szabadon választott kardió nap.Heti 2 pihenőnapot kell tartanod. Úgy osztod be az edzési napokat, ahogy neked jólesik.

 2. Zsuzsa szerint:

  Segítsetek légyszíves, hogy a sikernaptárt hnnan tudom letölteni, kinyomtatni?
  Köszönöm Zsuzsa

  1. admin szerint:

   Szia! Ha feliratkozol a programra, akkor az első e-mailben megtalálod a linket.

 3. Viki szerint:

  Szia!
  Gerinc problémám van és nagyon nagy súlyról indulok. A gyógytorna, amire most járnom kell, megfelel a napi mozgásnak? Azt a mozgást, amit Te ajánlasz még nem csinálhatom sajnos, max. gyalogolhatok és később majd bicajozhatok.

 4. Mónika szerint:

  Sziasztok!
  A segítségeteket szeretném kérni!
  Hetente min. 4-5-ször 11 órâban dolgozók. (Eladó vagyok egy baba áruházban 8:30-20:00)
  Nem kifogást keresek csak tanâcsot, hogy hogyan illeszem be a heti 5 edzést?
  11 óra munka után szinte csak arra van energiám, hogy bekapok valamit vacsorára, letusolok és alszom.
  Nagyon szeretném elkezdeni a diéta mellé az edzést is.
  Vârom válaszokat!
  Köszönöm előre is.

  1. admin szerint:

   Reggel munka előtt végezd el a gyakorlatokat otthon.

 5. Anita szerint:

  Szia,

  én feliratkoztam, de a sikernaptárt nem kaptam meg csatolva. 🙁 Ill. nagyon várom az edzéstervet, de az sem érkezett meg. 🙁

  1. admin szerint:

   Úgy látom, hogy megkaptad az anyagot

 6. Réka szerint:

  Helló! Valaki tudna nekem segiteni abban hogyan kell feliratkozni?

  1. admin szerint:

   Ki kell tölteni a jelentkezési részt.

 7. Noname szerint:

  Én jelenleg passziv vagyok
  Ismerkedem a módszerrel. Most van a ráhangolódás időszaka. Januartol szeretnek intenziven bekapcsolodni a programba. Sajna jelenleg egy lumbagoval szenvedek. 2. Tipusu cukorbetegkent követhetem- e a diétát? Súlyom 98-99 kg. Meg nem döntöttem el hany kilót szeretnek fogyni. Az attól is függ, hogy 68 évesen a bőröm rugalmassága hogyan változik. Cel talan 20- 25 kg lenne.

  1. admin szerint:

   Tavasszal érkezik a kibővített IR étrendünk

 8. M. Marcsi szerint:

  Köszönöm megkaptam eddig minden anyagot, hamarosan rendelni is fogok a Webáruházban. Most van itthon bcaa, protein, l-carnitin, vitaminok. Sikeresen el is kezdtem a programot. Köszönöm :-). Hamarosan találkozunk a facebookon, csoportban már benne vagyok :-).

  1. admin szerint:

   Ez egy jó összeállítás a kezdéshez;) Várunk a csoportban!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük