Intenset győzelem motiváció

Hogyan fogyjak le az Intensettel? Sikerformula 15 lépésben

2017-02-20 Szentgyorgyi Romeo Motiváció,Pszichológia, 15 hozzászólás

Nagy dolog ha elhatároztad, hogy kezdesz végre magaddal valamit. Igen, megvan az Intenset mozgásrendszer, az Intenset diéta, és minden reggel a motiváció is, amikor levetkőzöl tusoláshoz, és a tükörben láthatod az eddigi életviteled eredményét. A hájhurkás hasaddal szemezve mindennap megfogadod, hogy na, holnaptól minden más lesz, és végre igazán nekiállsz az életmód-változtatásnak, van fogyókúraterved is. Aztán a kávé mellé csak lesz egy croissant, meg a munkahelyen egy szelet csoki az automatából. Este pedig már ismerős érzés a csalódottság és az önutálat a tükörbe nézve.

Hogy ez ne így legyen, összeszedtem 15 pontot. Mielőtt a fogyókúra programodba belekezdesz, menj végig ezeken a pontokon. Meglátod, hogy a fókuszálás, a céljaid világos megfogalmazása segíteni fog, hogy ne csak belevágj valami változtatásba és feladd egy héten belül – megint.

A legjobb tanács, amit adhatok, hogy legyél brutálisan őszinte magadhoz.

Akkor először is:

Első lépés


Gondold végig, sőt ha lehet, akkor írd is le, hogy az életedben, a megjelenésedben, az egészségeddel kapcsolatosan mi a legfontosabb.

Hol tartasz most? Hogy nézel ki, milyen a fizikumod, az egészséged? Hogy érzed magad a saját testedben? Mit látsz, ha a tükörbe nézel?

Intenset nyugalom

Hova szeretnél eljutni? Mi a célod pontosan? Egészség? Fogyás hasról? Kerek popsi?
Hogy szeretnél kinézni, hogy szeretnéd érezni magad? Milyen a legjobb verziód? Hogy néz ki, hogy érzi magát az a Te, aki magabiztos, és nem az álcalepleket hordja, és nem az önutálatban dagonyázik, hanem kihúzza magát pucéran is a tükör előtt?

Miért fontos ez? Miért akarsz egészséges, csinos, vonzó lenni? Mi a legfontosabb motivációd? Nem elég az általános rizsa, hogy „magabiztosabb legyek” meg ilyenek. Keresd meg a miértet. Hogy megforduljanak a pasik utánad? Hogy úgy érezd, hatalmad van? Hogy felkeltsd valaki figyelmét? Itt most magad között vagy, légy őszinte. Kit érdekel, hogy mennyire erkölcsös vagy magasztos a motivációd, ha neked erőt ad, használd!

Intenset csodálatos női önbizalom

Hogyan látod magad, ha eléred a célod? Milyen vagy? Hogy nézel ki? Hogy érzed magad? Hogy mész strandra, milyen ruhákat választasz vásárláskor? Milyen partnereket választasz? Akkor is meginnál egy kávét azzal a nyikhaj fickóval, aki nemcsak gázul fest, de arrogáns is?

Ezek a dolgok nagyon fontosak, hogy tudd, honnan indulsz. A következő lépés hogy:

Második lépés.

Képzeld el saját magad olyannak egészen, amilyen lenni szeretnél. Nagyon fontos, hogy használd a fantáziádat! Vizualizáld magad, lásd magad csinosnak, vonzónak lapos hassal és egészségesnek.

Intenset képzelőerő


Hogy öltözködsz? Milyen érzés levetkőzni és a tus alá állni, akár úgy, hogy valaki figyel? Vagy együtt zuhanyozik veled? Még mindig azzal a sráccal vagy lánnyal vagy, akit bőven idegesít már, de úgyse találnál jobbat? Vagy fel mersz állni az idegesítő randi közepén és otthagyni azt a nálad fél fejjel alacsonyabb, korpás hajú lúzert, akinek csak elvárásai vannak, de azok vastagon. Vagy hogy lejtesz el a szomszéd lány előtt az új minidben, akiről tudod, hogy hetek óta a férjeddel próbál flörtölni?

Harmadik lépés.

Pontosan határozd meg, hogy mi a célod. Itt legyél egészen konkrét, pl. 12 kg mínusz, és formás, szálkás comb, kerek popsi, lapos has.

Maradj azért a realitás talaján. Jó vagyok, de annyira nem, hogy pl. 50 kg-tól szabadítsalak meg egy hét alatt, az max. a plasztikai sebészeknek  megy. Olyan célt tűzz ki, ami elérhető, de azért legyen benne kihívás.
Írd le, hogy x kg  vagyok, az egészségem ilyen és ilyen, így nézek ki, vékony vagyok, vagy inkább gömbölyűen izmos, és így néznek rám az emberek.

Intenset szexi női test


Ilyen ruhákban járok, egészséges és mozgékony vagyok, magabiztos és büszke magamra, stb.: ami neked fontos, azokat a dolgokat szedd össze, rövid, pontos megfogalmazásban, felsorolásszerűen.

És most jön a csavar:

Negyedik lépés.

Válaszd ki ezek közül azt az egyet, ami számodra a legfontosabb. Ha csak egyetlen valósulhatna meg a fenti célok közül, melyik lenne az?

Intenset diéta fogyókura


Egészség?  Fogyás? Formálódnál? Vagy könnyen futnál le pár kilométert? Minit hordanál? Nem fájna a térded? Mi az, ami a legfontosabb, ami a leginkább motivál?

Intenset fenékformálás


Ez a gondolat lesz az, ami a változást hozza. Ez lesz a fő motivációd, úgyhogy szánj rá időt, és tényleg válaszd ki! Nyilván ha fogysz és formásodsz, az pozitív változást hoz minden téren, de kelleni fog a fő motivációs húzóerő, a legfontosabb cél az a gondolat, amibe bármikor kapaszkodhatsz.

Ötödik lépés.

Határidő, ami igazán valóssá teszi azt, ami eddig csak tervként vagy ábrándként létezett a fejedben.Legyél reális, ha pl. 20 kg mínuszt akarsz elérni, akkor legalább 3 hónapot adj magadnak. Jó is, hogy január van, áprilisra, májusra bombaformába kerülsz. 🙂

Erre kell a sikernaptár, írd be a dátumra, amikorra el akarod érni a célod.

intenset sikernaptár célkitűzés


Emlékszel még a mérföldkövekre?  Arról már beszéltünk, hogy a nagy, elérhetetlennek tűnő célt fel kell bontani heti lépésekre, pl. heti 1-1,5 kg leadása lehet ilyen köztes cél, írd be minden keddre, és így pontosan tudod ellenőrizni hogy haladsz.

Hatodik lépés.

Nehézségek, amik bizony lesznek, jobb ha felkészülsz rájuk. Vedd számba mi az, ami hátráltathat!

Elgyengülsz?  Meg kell látogatni a nagyit, és ott mindig van zserbó? A vállalati bulin ha nem iszol pezsgőt, ha a vacsorán a fogyókúrás ételek érdekelnek, mindenki cikiz?

Intenset diéta fogyókura te mit választanál

Közös pizza a haverokkal?  Nem bírsz ellenállni, és lenyúlod a gyerek csokiját? Vagy a fagyi a gyengéd? A friss kenyér?

Írd fel ezeket is!

Hetedik lépés.

Képességek, melyekre szükséged lesz, hogy ezeken a nehézségeken átlendülj. Akaraterő? Tudatosság? Fegyelem? Motiváció? Diéta terv a falon?  A célodat támogató étrend-kiegészítők?Megkérni a családot, hogy segítsenek az elhatározásodban és ne akadjanak ki, ha zserbó helyett almát eszel?Te ismered az életed, a körülményeid, készülj fel rá, hogyan tartasz ki az elhatározásod mellett, mit kell tenned, hogy a fenti nehézségek ellenére is haladj.

Nyolcadik lépés.

Lista.  Készíts listát mindarról, amire szükséged lesz, hogy elkezd és végigvidd a programot. Ami kell a szénhidrátmentes diéta elkezdéséhez: alapanyagok, mérleg, a matrac, fehérjepor, ruci akár, ami motiváció is egyben, erről beszéltünk már.

Intenset diéta edzés protein


Ezekből csinálj egy helyes hosszú listát, és ne kapj infarktust ha végigolvastad, ugyanis felállítunk valamit, amit úgy hívnak hogy:

Kilencedik lépés.

Prioritási sorrend. Fogd a 8-as pontban megírt listádat, és rakd a dolgokat prioritási sorrendbe. Melyik az ami okvetlenül kell, hogy elkezd a programot? Nem kell az első nap bevásárolnod mindent, kezd azokkal, amik a kezdéshez kellenek! Az első heti diétás étrended alapanyagai, a kis digitális mérleged. A cipőfűzőnyi anyagból összefércelt bikini ráér a program végefelé, amikor már  úgy is áll rajtad. 🙂

Tizedik lépés

Naptár, amibe folyamatosan vezeted, lépésről lépésre a céljaidat és a mérföldköveket. Amibe dokumentálhatod az elért sikereket, és szemmel tarthatod a fejlődésed. Segítek,  a siker-naptárad, amit letölthetsz, és beleírhatod a célokat, mérföldköveket, diétádat. Vezesd folyamatosan, tartsd szemmel, hogy hogy halad a fogyókúra, mit ettél, melyik diétatervet követed, mit tornáztál, és akkor láthatod, hogy hol a hiba, ha letértél az útról.

Tizenegyedik lépés

Segítők, akikre szükséged lesz. Kik azok az emberek, akikre számíthatsz? És kik azok, akik irigységből vagy a hecc kedvéért keresztbe tesznek?

Keresd meg azokat az embereket a közvetlen környezetedben, akik támogatni, segíteni tudnak és akarnak! Avasd be őket az életmód-változtatásodba, és kérd meg, hogy segítsenek, vagy legalább ne hátráltassanak. Könnyebb neked is, ha pl. nagy családi összejövetelek vannak nálatok, és anyukád tudja, hogy mire vállalkoztál és nemcsak rántott hús van, hanem neked egy natúr csirkemell szelet salátával. Ha kell, vidd magaddal a kaját, és add oda a házigazdának! Fura, de még mindig jobb, mint feladni mindent, az eddigi eredményeidet is.

Ha a haverok melléd állnak, és nem tukmálnak sütivel, pizzával és főleg piával, az nagyon hasznos. Sőt, ha jó fejek, miért ne lehetne pizzázó helyett szaunába menni vagy paintballozni? Az is lehet, hogy egy-kettő csatlakozik hozzád, és az a legjobb, ha együtt csináljátok végig a programot.

Intenset barátok segitők


De ha nem támogatnak, akkor a program alatt a legjobb, ha kerülöd a közös bulikat. (Mondjuk ez eleve érdekes, hogy milyen barát az már, aki juszt is tortát meg töpörtyűt tukmál rád?! Nem lehet, hogy irigy és mindent megtenne, hogy belebukj? Ha csak cikiznek meg gáncsolnak, esetleg ideje új barátokat is keresni…)

Intenset fehérje por supreme whey protein

Tizenkettedik lépés

Oszd meg a Facebookon és az Instagramon, hogy mibe vágtál bele!

Használd az #intenset és az #intensetdieta  hastageket, és így meg tudod találni a többieket is, akik részt vesznek a programban, és láthatod, hogy ők hogyan haladnak.

Mellesleg, ha az ismerőseid tudják, mit csinálsz és kommentelnek, drukkolnak neked, akkor nem is fogod abbahagyni olyan könnyen.

Tizenharmadik lépés

A vizualizáció csodákra képes. Támogasd a célod azzal, hogy minden reggel és este, még az ágyadban fekve féléberen, amikor az agyad a legfogékonyabb, elképzeled a célod megvalósulását. Lásd magad úgy, ahogy szeretnél kinézni, álmaid ruhájában! És ne csak lásd, de érezd is a büszkeséget, ahogy a tükörbe nézel, vagy a Nap melegét a bőrödön, ahogy takargatás nélkül a strandon fekszel falatnyi bikiniben. A többit nem ragozom, még a végén kilukadunk a torna 50 árnyalatánál. 🙂

Tizennegyedik lépés

  1. Állhatatosan, tűzön, vízen át tartsd be, amit kitűztél magad elé! Ez talán a legnehezebb pont, de ezen múlik a sikered. Ez csak ennyire egyszerű: csináld.
Intenset Szuper nő motiváció


Rengeteg segítséget találsz még itt, hogy hogyan lendülj túl a nehézségeken de a rossz hír, hogy helyetted megcsinálni nem tudom. Acélozd meg magad legalább egyszer az életben, és ne add fel, hanem csináld végig!

Tizenötödik lépés

Intenset Szentgyörgyi Romeo

Állj neki ma. Nem holnap, hétfőn, elsején vagy jövőre. Most. Ma. Két dolog kell a kezdéshez, egy digitális mérleg és egy matrac vagy polifoam, amin tornázhatsz. Ennyi, nem kell rózsaszín flitteres dizájner leggings, vagy tütü vagy akármi, a tréning és a kinyúlt póló pont jó.

Kotord elő ezeket, vedd meg az első heti diéta alapanyagokat és hajrá. Nem kell hétfőn kezdened, semelyik zsírsejt tartalma nincs felcímkézve, hogy „felhasználható: hétfőn”. Ha szerda van, akkor szerdával kezdesz, tényleg elég volt már a hülye kifogásokból.

Vedd végig magadban ezeket a pontokat. Írd is le, mert fontos, hogy tudd, honnan indulsz és hova akarsz eljutni, de ennél is fontosabb hogy tudd, miért teszed. A saját vágyad az ami a legfőbb motivációs erő, ez segít, hogy kitartó legyél. Úgyhogy mozdítsd meg a segged, és az erő legyen veled. 🙂

Címkék: ,

Nézd meg ezeket is:

Hogyan fogyjak le az Intensettel? Sikerformula 15 lépésben

  1. Bajnógel zsoltné Nóra szerint:

    Köszönök mindent Romeó!

    Már könnyebben megy a torna. 2 éve a súlyom megállt és most elindult lefelé. Hihetetlen boldog vagyok!
    Örülök hogy vagy, a legjobb időben, hisz tudjuk nincsenek véletlenek.
    Legyen szép napod!

    Bajnógelné Nóra

    1. admin szerint:

      Köszönöm!

    2. admin szerint:

      Örülök a sikereidnek.

    3. admin szerint:

      Szia Nóra!
      Nagyon örülök a sikereidnek! Az Intenset diétás étrend segíteni fog neked elérni a fogyási célodat!

  2. Eszter szerint:

    Kedves Rómeó! Egyszerűen felüdülés olvasni bármelyik bejegyzést: annyi humorral van fűszerezve, hogy jelenleg a legtöbb energiámat az köti le, hogy ne nyerítsek fel az irodában (azért dolgozom is…valamennyit :P). Szerencsés vagyok, mert nem kell sok-sok kilótól megszabadulnom, mindössze hármat szeretnék…nem is… AKAROK legyűrni és hosszú ideje most érzem úgy, hogy valóban sikerülni fog! Szóval KÖSZÖNÖÖÖM! 🙂
    Nagyon sok sikert kívánok Neked az élet minden területén!
    Üdv,
    Eszter

    1. admin szerint:

      Köszönöm!

  3. Éva szerint:

    Eddig „saját diétát” követtem. 11 kilót fogytam, még szeretnék 20-at. Mozogni nem tudtam, fájt a terhelés, ízületek és pár perc után levegőért kapkodtam. Kaptam tőletek most jó sok indító inspirációt. Jó veletek! Köszönöm!

    1. admin szerint:

      Öröm ezt hallani és igérem, hogy sikeres lesz a fogyókúra és az életmódváltás ha betartod minden tanácsomat;)

  4. Emília szerint:

    Sziasztok!
    Ez az olvasmány nagyon jó ,tegnapvolt a mérlegelésem és rá tett egy lapáttal ,fogytam 10kgt!Nem számolom mennyi idő alatt de végre ennyivel kevesebbet mutat az a fránya mérleg!

    1. admin szerint:

      Gratulálok neked! Ez szuper jó hír!

  5. Stella szerint:

    Kedves Rómeó!

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha valakinek már sikerült lefogynia és elérte azt a feszességet és izmosságot, amit célul tűzött ki, akkor ennek a megtartásához, a diéta és az étrend mellett mennyire elengedhetetlen az étrendkiegészítők fogyasztása? Elég lehet-e kevesebb bevitel belőlük, illetve melyiket mondanád feltétlenül ajánlottnak?
    Előre is köszönöm a választ!
    És gratulálok a programhoz!

    1. admin szerint:

      Szia! Mindig a célok teszik szükségessé az étrend-kiegészítők kiválasztást. Vannak olyan táplálékkiegészítők amiket céltól függetlenül lehet szedni például multivitamin, OMEGA 3, Q10, kollagén, stb..

  6. Ágnes szerint:

    Kedves Romeo!
    Köszönóm a támogató, lelkesítő leveleket! A héten, szerdán elkezdtem a diétát, tornát. Egyenlőre rettentően soknak tűnik az ebéd és vacsora adag. 100,6 kg-ról indulok – még leírni is sok! A tornát könnyített változatokkal tudom csinálni – de jó, hogy ilyen is van! -, de a nagy mumus a 4ütemű. Tegnap már sikerült a 3 ismétlés közben 5-5-5 belőle. Ahhoz képest, hogy az első nap csak 1 sikerült. Nagyon sokat böngészem a belső csoport beszélgetéseit, ezek is sok erőt adnak. A mai laza kardió 4,6km 55perc alatt – vittem a páromat is, hátha belelkesedik. Nekem ez nagy teljesítmény! Még egyszer köszönöm!

  7. Tóth Anikó szerint:

    Szia! Már régóta edzek és a diéta is megy, főleg, hogy a cukorra ‘allergiás’ vagyok, de az a fránya utolsó 3 kg nem akar lemenni.. majd most!! Köszönöm a tippeket, alkalmazom őket! Így 50 évesen már csak elérem a csúcsformámat 😀

    1. admin szerint:

      Sok sikert és kitartást kívánok neked!!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük